Recepty do skleničky
Skleničkové dezerty jsou miniaturní verzí oblíbeného anglického trifle, jehož příprava spočívá v postupném vrstvení jednotlivých ingrediencí. Výborně chutnají, jsou krásné na pohled a hotové během chvilky. Každý dezert má tři základní vrstvy: suchý základ (sušenky, piškoty, dortový korpus), krémovou část (zakysaná smetana, jogurt, mascarpone) a ovocnou vrstvu. Smetanová pěna s fíky Dezerty do skleničky mohou ale plnit i funkci předkrmu. Nabízíme vám velmi zajímavou slanou variantu, Smetanovou pěnu s fíky a prosciuttem. 4 porce, příprava: 15 minut Ingredience: 100 g loupaných lískových oříšků 5 lžic fíkové marmelády 100 ml MEGGLE smetany ke šlehání 2 špetky soli 1 čerstvý fík 4 plátky sušené šunky Oříšky nasekejte najemno (pár jich nechte nasekaných nahrubo na ozdobu). Pak je nasucho opečte na pánvi, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout a rozdělte do skleniček. Na oříšky lžící nandejte fíkovou marmeládu a dotuha vyšlehanou šlehačku. Umytý fík rozčtvrťte a dejte navrch spolu se sušenou
Chlebíček s Cottage Cheese, parmskou šunkou a fíky
Chlebíček s Cottage Cheese, parmskou šunkou a fíky
Domácí chlebíček s celerovou remuládou, kuřecím masem a tapenádou
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou
Francouzské tousty na sladko
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou