Meggle Meggle

Předchozí Další

Lahodná žemlovka

K přípravě potřebujeme 

  • 1 veka, nakrájená na plátky
  • 500 ml Meggle bezlaktózového mléka 3,5 %
  • 2 vejce
  • 12 lžic krupicového cukru
  • 2 lžíce Meggle másla + na vymazání pekáče
  • 8 ks menších jablek, oloupaných a nastrouhaných
  • 1 lžička mleté skořice

Na nádivku potřebujeme

  • 180 g Meggle tvarohu Laktofree
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce Meggle másla
  • 30 g vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 50 g rozinek namočených v rumu

Příprava 

Tvarohovou nádivku připravíte tak, že rozetřete tvaroh s máslem, cukrem a žloutkem, přidáte vanilkový cukr a rozinky.

Rozšlehejte mléko se žloutky, 2 lžícemi cukru a rozpuštěným máslem. Do připravené směsi postupně vkládejte plátky veky a nechte nasáknout.

Pekáček vymažte máslem a dno pokryjte první vrstvou veky, na tu rozprostřete nastrouhaná jablka posypaná skořicí, 4 lžícemi cukru a dejte další vrstvu veky. Přidejte tvarohovou nádivku a vložte poslední vrstvu veky.

Pečte na 160 °C asi 45 minut.