Meggle Meggle

Předchozí Další

Kuřecí prsa s houbovou omáčkou

K přípravě potřebujeme

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 350 g žampiónů
  • 3 šalotky
  • 3 dl MEGGLE Creme Cuisine smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • hrst nasekaného čerstvého tymiánu
  • hrst nasekané petrželky
  • sůl, pepř

Příprava 

Kuřecí prsa omyjte a osušte. Každý kousek rozkrojte napůl, z obou stran dochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, vařte do zesklovatění.

Houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Přidejte k šalotce a pár minut restujte. Vše zalijte bílým vínem a nechte asi 5 minut povařit. Postupně přidávejte kuřecí vývar a nechte ještě povařit. Dochuťte solí a pepřem dle libosti. Pokud je redukce příliš hustá, můžete přidat další vývar.

Mezitím na jiné pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kuřecí prsa z obou stran.

K houbám přidejte smetanu Creme Cuisine a nechte dusit, dokud omáčka nemá požadovanou hustotu. Nakonec přidejte nasekaný tymián a petrželku. Dochuťte solí a pepřem.

Omáčku nalijte na prsa a přiveďte k varu.

Podávejte s opečenými bramborami.