Meggle Meggle

Předchozí Další

Grilované telecí závitky zdobené cherry rajčaty a salátem s Bylinkovým máslem MEGGLE

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 125 g
  • 4 velké nebo 8 malých listů římského salátu 
  • Telecí řízky (à 60-80 g) 8 ks
  • Cherry rajčátka 600 g
  • Svazek jarní cibulky 1 ks
  • Ocet z bílého vína 2 polévkové lžíce
  • Olivový olej 4 polévkové lžíce
  • Snítky bazalky 3 ks
  • Sůl, pepř
  • 8 párátek nebo roládových jehel

Příprava 

Poloviční množství Bylinkového másla MEGGLE vyjmeme z lednice, nakrájíme na plátky a na talířku necháme změknout při pokojové teplotě. Listy římského salátu omyjeme a osušíme. Z listů vykrojíme tuhý stonek. Připravíme si jehněčí řízky, osušíme je kuchyňským papírem. Potřeme polovinou Bylinkového másla MEGGLE. Každý řízek položíme na jeden list salátu. Řízky pevně zarolujeme a upevníme párátkem. Osolíme a opepříme. Grilujeme na středním plameni ze všech stran přibližně 10 minut.

Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Ocet smícháme s olejem, osolíme a opepříme. V misce smícháme rajčata, jarní cibulky a omáčku. Zbylé Bylinkové máslo MEGGLE nakrájíme na plátky. Jehněčí rolády ozdobíme Bylinkovým máslem, salátem z cherry rajčátek a lístky bazalky.

Tip:

Pokud chcete mít vydatnější pokrm, uvařte 250 g těstovin a nechte vychladnout. Poté smíchejte s cherry rajčátky a můžete si pochutnat na výborném lehkém obědě.